Thursday, September 25, 2014

Tofu rántotta

Tofu rántotta
Amikor át kellett állnom az új étkezésre, a tojás tûnt a legijesztôbb megvonásnak. Idôvel kiderült, mennyi mindennel lehet helyettesíteni a tojásételeket és mennyi mindenben van gyakorlatilag fölöslegesen tojás vagy hozzáadott tojásfehérje. Hiányérzetem csak a tojásrántotta miatt volt. A megoldást a tofu jelentette. A recept könnyû, gyors és szabadon variálható. Ez az alap recept.

Hozzávalók (1-2 személyes adag)

150 gr  tofu (kemény vagy közepes állagú)
1/2 dl növényi tej
2 kanál olivaolaj
magyaros fûszerkeverék
só & bors
pici fokhagyma ízlés szerint


A tofut összetöröd villával, úgy mintha túrót törnél össze. Szerintem az a legjobb, ha nem egyenletesen van összetörve, így sokkal tojásrántottasabb lesz a végeredmény. Az összetört tofura öntsd rá a növényi tejet, egy kanál olívaolajat és a fûszereket. Keverd össze es hagyjd picit állni. Ez azért is fontos, mert Magyarországon leginkább a kemény verziót találod meg a boltokban és a sütés során ez gyorsan kiszáradhat, ha szereted a picit hígabb tojásrántottát, tehetsz hozzá picit több növényi tejet. Melegítsd meg a másik kanál olívaolajat egy serpenyôben, és ha forró, öntsd rá a keveréket. Süsd pár percig, amíg el nem fô a növényi tej és tojásrántottára nem hasonlít a tofud.




No comments:

Post a Comment