Ez itt a magyaros változat, ertsd. sokkal több fûszer kerül rá, mint általában.
1 közepes karfiol
1 bögre gluténmentes liszt vagy riszliszt
1 bögre víz
1 kanál só
1-2 gerezd fokhagyma apróra törve vagy
fokhagymapor, ízlés szerint
1 evôkanál gulyás krém vagy édes paprika
1 evõkanál
olvasztott kókuszzsír vagy olívaolaj
erõspaprika ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
pici bors
1 db nagyobb konyhai fôzôtasak
A karfiolt szedd rózsákra és mosd meg. Tedd
bele a karfiolt a zacskóba,és melegítsd elôre a sütôt 220 celsiusra. Melegítsd
meg a kókuszzsírt és add hozzá a karfiolhoz a zacskoban. Rázd össze és tedd félre, amíg elkészíted el a szószt.
Keverd össze egy tálban a lisztet és a
vizet a sóval, a fokhagymával és a gulyáskrémmel. vagy az édes paprikával és a fûszerekkel. A felét öntsd bele a zacskóba és rázd jól
össze.
Önts a karfiolt egy sütõformàba és tedd a
sütôbe 15 percre. Add hozza a maradék szószt is, és süsd még 15 percig, amíg a
karfiol teteje picit megsül. Figyelj, hogy ne száradjon ki. Engedd a karfiolt még néhány percig állni,
mielôtt felszolgálod.
Ha jól csináltad, akkor egy sajt ízû finomságot varázsoltál. Teheted salátába, szendvicsbe, de mártogathatod is.
No comments:
Post a Comment