Friday, September 26, 2014

Buffalo karfiol




Ez egy klasszikus recept, a csipõs csirkeszárnyat hivatott helyettesíeni. Mivel egyszerû megcsinálni és tényleg a filléres megoldások közé tartozik, mindenképpen itt a helye. 

Ez itt a magyaros változat, ertsd. sokkal több fûszer kerül rá, mint általában. 

1 közepes karfiol
1 bögre gluténmentes liszt vagy riszliszt
1 bögre víz
1 kanál só
1-2 gerezd fokhagyma apróra törve vagy fokhagymapor, ízlés szerint
1 evôkanál gulyás krém vagy édes paprika
1 evõkanál  olvasztott kókuszzsír vagy olívaolaj
erõspaprika ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
pici bors
1 db nagyobb konyhai fôzôtasak

A karfiolt szedd rózsákra és mosd meg. Tedd bele a karfiolt a zacskóba,és melegítsd elôre a sütôt 220 celsiusra. Melegítsd meg a kókuszzsírt és add hozzá a karfiolhoz a zacskoban. Rázd össze és tedd félre, amíg elkészíted el a szószt.

Keverd össze egy tálban a lisztet és a vizet a sóval, a fokhagymával és a gulyáskrémmel. vagy az édes paprikával és a fûszerekkel. A felét öntsd bele a zacskóba és rázd jól össze.
Önts a karfiolt egy sütõformàba és tedd a sütôbe 15 percre. Add hozza a maradék szószt is, és süsd még 15 percig, amíg a karfiol teteje picit megsül. Figyelj, hogy ne száradjon ki.  Engedd a karfiolt még néhány percig állni, mielôtt felszolgálod.

Ha jól csináltad, akkor egy sajt ízû finomságot varázsoltál. Teheted salátába, szendvicsbe, de mártogathatod is.



No comments:

Post a Comment