Monday, September 22, 2014

Csokis avokadókrém

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom az avokádót. Nem csak azért, mert egészséges, de azért is, mert nagyon sok dolgot lehet belôle gyorsan elkészíteni.

Annak ellenére, hogy az avokádó igazaból egy gyümölcs a bogyósok közül, legtöbbször zöldségként kezeljük, így salatába kerül vagy guacamole lesz belôleAz avokádó bőségesen tartalmaz makro- és mikroelmeket, vitaminokat, ásványi anyagokat, zsírokat, élelmi rostokat, karotint, kalciumot, magnéziumot és káliumot, ráadasul nátrium- és koleszterinmentes is. 

Az avokadó tökéletes egy egeszséges, kb 5 perc alatt elkészíthetô csokoladékrémhez is. 

En voila: 

1 db érett avokadó - akkor jó, ha puha, de külsô héjja még haragoszöld.
1 kanál juharszirup vagy méz 
2 evôkanál 70% kakaópor
1 dl kókusztejszín 

Minden megy egy tálba és addig kevered, amíg tökéletesen sima krém nem lesz belôle. Lehûtve  a legjobb.

Ugyanaz a helyzet ezzel, mint a többi recepptel. Ha nem mondod meg senkinek, hogy zöld színû alapanyagból készült, gyorsan el fog fogyni. Palacsintához, gyümölcsökhöz, riszfelfújthoz, süteménybe tökéletes :) 






No comments:

Post a Comment